С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

България празнува на 20 и 21-и Световния ден на снега

Ски курорт №1 Банско ще отбележи подобаващо събитието на 21 януари. За поредна година дневните карти за всички деца до 12 г ще са по 1 лев. Домакините от "Юлен" са подготвили надуваем замък, музика, топли напитки и лакомства за гостите на Бъндеришка поляна на 21 януари. За спортните малчугани има организирано състезание по ски, в което всяко дете ще може усети тръпката от хронометъра, пред погледите и обективите на своите родители и приятели. Освен това, ще има много смях и забава на чист въздух със спускания със шейни и туби, a DJ Sprite ще се погрижи за добра музика. Световният ден на снега 2018 е седмото издание на събитието. То е част от кампанията на Международната Ски Асоциация, наречена „Доведете децата при снега” и се отбелязва в 523 курорта в 46 държави. 

Най-старият български зимен курорт, Боровец ще отбележи Световния ден на снега на 20 януари с безплатни уроци, импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство. Празникът ще започне в 9 часа с безплатни занимания за най-малките в детски парк „Борокидс“. В 10 часа идва ред на по-големите, които искат да се научат да карат ски и сноуборд. Те могат да ползват безплатнo обучение от учителите на „Бороспорт“. Малко по-късно, около 12 часа, легендата на българските ски, Петър Попангелов ще бъде главен съдия и коментатор на импровизирано състезание по слалом. То ще се проведе на плаца пред хотел „Рила“. Именитият ни скиор ще дава съвети, ще раздава автографи и ще се снима с всички свои почитатели. Феновете на екстремното каране също има какво да видят и да научат: в Сноу парк „Бороспорт“ ще има демонстрации на момичетата от Wild Berries и на шейпърите на съоръжението. Начинаещи и напреднали любители на фристайла ще имат възможност да се учат от про-тата от Wild Berries, които ще предоставят безплатни уроци от 12.00 до 14.00 часа. В 11 часа експертите от БАССЕС (Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил) организират за приятелите на снега лов на съкровища. Малки и големи ще откриват играчки и лакомства със специален уред, предназначен за спасяване на затрупани от лавини. От Планинската спасителна служба също ще се включат в празника с урок за безопасността в планината, като ще присъстват планински водачи с куче и моторна шейна. През целия ден дневната лифт карта за деца от 7 до 13 години ще струва 1 лев, а събраните средства ще отидат във фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“. 

Пампорово също ще е част от семейството на FIS като домакин и организатор на Световния ден на снега на 21 януари. Домакините са подготвили игри със снежни фигури, шейни и туби, музика и награди за всички малки и големи участници. 

Ски курортът на софиянци - Витоша отбеляза Световния ден на снега на 13 януари. В снежния фест, който бе организиран заедно със София Европейска столица на спорта 2018, участваха хиляди любители на зимните спортове.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори