С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо Янков с огромен успех в Рогла

Носителят на малката световна купа в паралелния гигантски слалом, Радослав Янков постигна днес в Рогла най-големия си успех за сезона. Българският ас спечели второто място. Той отстъпи само на финала, на Бенямин Карл (Ав). Това е първи подиум за Янков за сезон 2017/18 и общо осми в неговата кариера. 

В квалификацията сутринта Радо бе 14-и, но във финалите показа, че навлиза във форма за стартовете в Банско (26 и 28 януари) и Oлимпийските игри в Пьонгчанг (22 януари). Той последователно срази лидерa за Световната купа, Невин Галмарини (Швейц), Кристоф Мик (Ит) и на полуфинала Силван Дофур (Фр). Малко късмет не му достигна на финала за да победи и Карл. За успеха днес, Янко взима 800 т за Световната купа и вече е пети за големия глобус с 2410 т. Лидер с 3730 е Галмарини. За малката купа в паралелния гигантски слалом Янков е шести с 1810 т, а Галмарини води отново с 3010 т.
"Просто имахме нужда от това състезание и този резултат, коментира Георги Атанасов-Джоко, треньор на Янков. - Имахме доста трудности до момента. Вчера малко не му стигна да мине 1 кръг. Не съм се радвал толкова дори и като спечелихме големия глобус. Лека-полека се засилваме. Добър резултат преди стартовете в Банско и най-вече за Oлимпийските. Иначе денят ни почна много накриво. Пияни ни бяха разбили задното стъкло на колата. Не беше откраднато нищо, но трябваше да минем и през полицията. Радо е много доволен от резултата, който идва точно навреме".

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори