С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо и Теодора стартират в отборното за СК

Носителят на малката световна купа в паралелния слалом за миналия сезон, Радослав Янков и националката ни в тази дисциплина, Теодора Пенчева ще стартират на 6 януари в Лакенхоф (Ав) в отборната надпревара за световната купа на ПГС. При последната си изява двамата заеха осмо място на финалите на световната купа във Винтенберг (Гер).
Днес Янков зае 21-о място в паралелния гигантски слалом в Лакенхоф. На трасето, по което предната вечер се изля уникален дъжд и заради това се проби на много места, Янков допусна две грешки във втория манш и остана на 0,30 сек от място на осминафиналите. Сред отпадналите в квалификацията бяха още двукратният олимпийски шампион Вик Уайлд (Рус), звездата на Австрия, Бенямин Карл и победителят от втория старт за СК в Банско 2017 Симон Дофур (Фр). Победител стана Невин Галмарини (Швейц). Със спечелените 100 т. Янков е пети в генералното класиране в паралелните дисциплини с 1220 т. Първи е Галмарини с 2660. В подреждането за малката купа в паралелния гигантски слалом, Радо е осми с 820 т. Води отново Галмарини с 2300 т. Теодора Пенчева зае днес 41-о място в квалификациите на ПГС в Лакенхоф. Първа във финала е Естер Ледецка (Чех). Тя води в генералното подреждане за СК в паралелните дисциплини с 3290 т и за малката купа в ПГС с 3000 т. Пенчева е 40-а в двете подреждания.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори