С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Снегът не спря сноубордистите в Банско

Силният снеговалеж в Банско не успя да спре желанието на екипа на БФСки и домакините от "Юлен" да проведат откритото държавно първенство по сноубордкрос за мъже, жени, юноши и девойки, както и това по ски крос. Въпреки лошото време, състезанието премина по план и без никакви забавяния. Стартовете бяха и от календара на ФИС и в тях участваха още и състезатели от Полша, Македония, Гърция.
За основа бе използвано тресето от проведените през януари стартове за Световната купа по скоростен сноубордкрос, като то бе премоделирано от Виктор Жеков.
При жените, закономерно титлата отиде при Сани Жекова (Блейд) 26,04 сек, следвана от Неда Стоянова ("Мотен") и Моника Русева. При мъжете, за първи път шампион стана Валентин Миладинов (Бороборд), пред Виктор Кузов (Блейд) и Матеус Чромиек (Пол). Александър Братанов (Блейд) е четвърти, но за държавното първенство взима бронзов медал. При девойките, титлата отиде при талантливата Неда Стоянова. Среброто остана за Моника Русева, а трета е Лиа Манчева. Миладинов взе златото и при юшоните пред Влади Камбуров ("Спорт Екстриим") и Светлозар Кръстев ("Мачирски"). В ски кроса, шампион на България стана Никола Чонгаров (А-Тийм), пред Паскал Дичев (Тракия-САГ) и съотборника му Владимир Попов.

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори