С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов спечели и двата слалома за купа "Юлен"

Водещият ни алпиец, Алберт Попов (Мотен) спечели и двата слалома за купа "Юлен", проведени днес в Банско. Стартовете са от календера на ФИС и БФСки, а организатор е "Юлен" АД. На писта №8, Попов спечели първия слалом с общо време от 1:22,80 мин. Втори на 0,08 сек остана другият ни национал, Камен Златков (Мотен), а трети на 2,46 сек е Йоанис Антонио (Гър). Във втория слалом, Попов финишира за първото място с 1:23,85 мин. Втори е третият ни представител на националния тим, Йоан Тодоров ("Юлен") с 1:25,59 мин, а трети е Калин Златков ("Юлен") от "Б" отбора на България с 1:25,76 мин. Камен Златков не завърши първия манш.
При дамите победите и в двата слалома са за националки. В първия спечели Ева Вукадинова ("Боровец"), а във втория №1 е Гергана Заднепровска ("Юлен").
Участие в състезанията, които са първи при мъжете и жените за новия сезон в България, взеха 58 алпийци от 8 нации. Призьорите бяха наградени от председателя на БФСки, Цеко Минев и неговия заместник, Георги Бобев.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори