С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо Янков с 200 точки в Бад Гащейн

Водещият ни сноубордист, Радослав Янков спечели 200 точки от паралелния слалом (ПСЛ) в Бад Гащейн (Ав). Янков, който лекуваше контузия на дясната ръка мина без проблеми квалификацията. На осминафинала, обаче той бе спрян от олимпийския шампион на ПГС (паралелен гигантски слалом) от ПьонгЧанг 2018, Невин Галмарини (Швейц). В крайна сметка Радо остана на 13-ото място. Победата е за Стефан Баумайстер (Гер). В генералното класиране за СК води Бенямин Карл (Ав) с 2000 т. Втори с 1540 е Роналд Фишналер (Ит), а трети също с 1540 е Галмарини. Янков е 24-и с 296,10 т. В подреждането за ПСЛ е 13-и с 200 т. Следващите стартове за Янков са на 19-и януари в Рогла (Слвн), където ще има Паралелен гигантски слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори