С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков спечели слалома за купа "Пирин"

Националът в алпийските ски, Камен Златков спечели днешния слалом за купа "Пирин", проведен в Банско, който е валиден и за държавното първенство за юноши и девойки (до 18 и до 21 г). Перфектната организация на състезанието бе от "Юлен" АД, като решаваща роля трасето на писта "Томба" да издържи бе отличната подготовка на пистата за Световната купа през февруари под ръководството на Виктор Гичев.
Златков завърши с общо време от двата манша от 1:32,82 мин. На 2,75 сек зад него е Марко Сльевич (Босна и Херцеговина), а трети на 3,45 сек е Тиери Синесбергер (Швейц). Калин Златков ("Юлен") е шести, но става шампион на България до 21 г. Георги Ергин ("Юлен") е 10-и и печели титлата до 18 г. При жените, първа е София Рали (Гър), а Симона Скробанска е втора, като печели титлата от държавното първенство до 18 г. Всички резултати са на сайта www.bfski.com.
Утре отново на писта "Томба" ще се проведе и гигантският слалом за купа "Пирин", валиден за държавно първенство за юноши и девойки до 18 и 21 години.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори