С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт с историческо класиране на слалома в Аделбоден

Алберт Попов се записа в историята на българските ски днес. Той зае 13-о място в слалома за Световната купа и стана първият ни алпиец спечелил точки, в тази дисциплина, на пистата "Куонингсбергли". Аби бе 27-и след първия манш, но със страхотен втори се изстреля до 13-ото място. Само във второто спускане той даде трето време, като дори победителят Даниел Юл (Швейц) и следващите 4-ма не успяха да дадат по-добро време от това на Попов. Със спечелените днес точки, Аби вече има 55 и е 24-и в класирането за малката световна купа в слалома. Във Вал Д'Изер той бе 12-и, а в Мадона Ди Кампилио - 15-и.
Сега му предстои участие на слалома във Венген на 19-и януари. Другият ни алпиец днес, Камен Златков зае 46-о място в първия манш, на 1,07 сек от влизане във втория. Той обаче показа, че вече навлиза във формата, която всички очакваме от него.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори