С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Инструктори

ПРАВОСПОСОБНОСТ НА СКИ УЧИЛИЩА

Всяко действащо ски училище член на Сдружение “Български професионални ски инструктори” получава удостоверение за работа за календарната година.
Задължително е директорите на ски училища да притежават минимум клас ”С” или да са с диплома за висше образование от НСА ”В.Левски” по различните ски специалности (първа).
Удостоверение придобиват всички ски училища, които отговарят на съвременните изисквания за оборудване със ски екипировка и материална част. Попълват форма по образец за наличие на материална част и екипировка.

 

КВАЛИФИКАЦИЯ НА СКИ ИНСТРУКТОРИ

Удостоверение за квалификация /ниво/ получават всички лица, преминали успешно курс и изпит за отделните нива в ски, сноуборд и ски бягане


ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СКИ УЧИЛИЩАТА

Курсовете на обучение, независимо от продължителността им, са съобразени с Единната програма за обучение на Сдружението.
За безопасност и сигурност Директорът разпределя обучението на участниците според техните умения.
Броят на обучаващите се в една група не може да е по-голям от 12 души за ски и 6 за сноуборд.
Броят на обучаващите се деца в една група не може да е по-голям от 8 за ски и 4 за сноуборд.
След разпределението по групи на обучаващите се инструкторът носи отговорност до приключване на дневното занимание с групата.
За всеки инцидент по време на обучението е задължително да се състави протокол на събитието, писмен доклад на инструктора, схема на пистата, кой ден от курса, оказана първа помощ, точен час и др.

 

 

генерални спонсори
партньори