С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Откриха Световното по сноуборд за младежи в Банско

Световното първенство по сноуборд за младежи и девойки в Банско бе открито официално с шествие, водено от кукери. Състезатели и треньори се придвижваха от хотел "Стражите", където са настанени до долната станция на кабинковия лифт, където бе церемонията.
На световното участват състезатели от Австралия, Австрия, България, Канада, Чехия, Великобритания, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Япония, Република Корея, Нидерландия, Полша, Швейцария, Украйна и САЩ.
Първенството бе открито от състезателният директор на международната федерация по ски Петер Крогол.
Участниците бяха приветствани от Цеко Минев, член на борда на международната федерация и президент на българската и кмета на града Иван Кадев.
Младите танцьори от ТФ "Забавление" към читалището в Банско и гласовитите певци от "Банскалии" забавляваха гостите след церемонията.
Първенството започва в петък с паралелен гигантски слалом.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

генерални спонсори
партньори