С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Призьори от Купа „Александър Логистикс“ на Витоша

Завършиха състезанията по ски бягане за купа „Александър Логистиск“, които се проведоха под Черни връх на Витоша.

Победител при мъжете, в преследването на 6 км с прекъсване в свободен стил в изкачване, е Тодор Малчов (Банско) с 30:13,7 мин. Втори на 15,8 сек е неговият съотборник Даниел Пешков, а трети e Александър Огнянов (Александър Логистикс) на 4:19,4 мин.

При жените, първа е Калина Недялкова (Александър Логистикс) с 41:19,7 мин. Втора е Андрея Дяксова (Александър Логистикс) с 44:24,4 мин, а трета - Елена Георгиева (Рилски скиор) с 56:59,5 мин.

Участниците бяха приветствани от Анатоли Илиев, общински съветник и зам.председател на фондация „София – Европейска столица на спорта“.

Надпреварите за Купа „Александър логистик“ бяха част от възстановеното градско първенство на София по ски бягане, а също така бяха и част от официалния Календар на Българска федерация по ски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

генерални спонсори
партньори