С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БОК награди медалистите от Европейския младежки олимпийски фестивал и техните треньори

Българският олимпийски комитет награди медалистите от Зимния европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули, Венеция Джулия 2023. Младите таланти получиха наградите от президента на БОК Стефка Костадинова. На церемонията в Гранд хотел София присъства и президентът на Българска федерация ски, член на Съвета на ФИС и вицепрезидент на БОК Цеко Минев.
На завършилия през уикенда олимпийски фестивал, младите български състезатели спечелиха три медала - два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда. Това е най-доброто постижение от създаването на зимния Европейски младежки олимпийски фестивал, началото на който е поставено в Аоста през 1993 година.
Петър Гергьовски спечели сребро в паралелния гигантски слалом, Андреа Коцинова и Тервел Замфиров сребро в отборния гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Състезателите получиха златна значка от БОК. Наградени бяха и техните треньори Анатолий Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.
"Много съм горда с постиженията ви. Доказахте, че зимният спорт в България е жив. Пожелавам ви да имате самочувствие, че сте българи. Сигурна съм, че вашият спортен път тепърва престои", каза Стефка Костадинова.
"Вие нагледно олицетворявате нашите дълги усилия да постигнем успехи в зимните спортове. Първо това стана в сноуборда с Александра Жекова и Радослав Янков, а сега вие показахте, че няма да има дупка след тях. Това, което се случва показва, че сме на прав път. Благодаря на БОК за подкрепата. Ние сме едно задружно семейство и показваме на всички как трябва да се развива спортът и че сме горди българи", заяви Цеко Минев.
Генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който бе водач на делегацията ни на фестивала и видя на живо успехите на талантите ни също ги поздрави.
"За мен беше чест да присъствам на това спортно събитие. "Много съм горд от спечелените медали от българските спортисти и от цялостното представяне на младите ни таланти. Преди 16 години, когато Радо Янков спечели златния медал в сноуборда на младежкия олимпийски фестивал в Хака си пожелахме да направим така, че той да се развие и да го запазим за спорта. Успяхме и Радо разви потенциала си. Сега трябва да си пожелаем същото за всички тези таланти, които са тук. На добър час и ви пожелавам още много успехи", заяви Горанов в приветствието си съм младите таланти и техните треньори.
Младата надежда на българския сноуборд - Андреа Коцинова, сподели, че мечтата ѝ да достигне до олимпийското злато.
Много се радвам от постигнатите резултати. Много благодаря на треньорите ми, които ми помогнаха с цялата подготовка. Отидох на състезанието без очаквания и просто исках да дам най-доброто от себе си и да покажа резултат. Да, медалите ми вдъхват увереност и ме окуражават да продължа да се занимавам със сноуборд. Мечтите ми стигат до олимпийското злато“, каза Коцинова.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

генерални спонсори
партньори