С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Министър Весела Лечева награди медалистите в сноуборда и техните треньори

Министърът на младежта и спорта, Весела Лечева награди младите състезатели по сноуборд и техните треньори за постигнати успехи.
На церемонията в Музея на спорта бяха отличени талантите, които спечелиха три медала от Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Италия - сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос, както и техните треньори Анатоли Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.
„За мен е удоволствие да ви поздравя за постигнатите успехи. Те показват, че в България расте талантливо поколение с потенциал, което може да ни радва и в бъдеще. Пожелавам ви да имате същия устрем, сила и воля за победа“, каза Весела Лечева.

Министър Лечева награди още националните отбори по естетическа групова гимнастика, които спечелиха две отличия на Световното първенство в Грац (Австрия). За постиженията си на Световното първенство по скокове на батут в София почетни плакети получиха сребърните медалистки в синхронните скокове, както и носителите на бронзовите отличия при 13-14-годишните.
„Без труда на треньорите и специалистите тези успехи са невъзможни. Благодаря ви за всеотдайните усилия“, заяви министър Лечева.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори