С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков спечели в Банско 15-та национална титла

Звездата на българския сноуборд, Радослав Янков (Амер Спортс) спечели днес 15-ата си титла от националния шампионат. На писта №8 в Банско, той победи на финала в паралелния гигантски слалом актуалния световен шампион при младежите Тервел Замфиров (СК Юлен). В малкия финал Кристиян Георгиев (СК Юлен) надделя над съотборника си Александър Кръшняк.

В надпреварата при жените, победителка стана натурализираната германка Юна Танигучи, която победи на финала друга германка Хана Гункел. Тяхната сънародничка Матилда Шийд се класира трета.

В подреждането за националния шампионат, златото взе Йорданка Андонова (Амер Спортс), която се нареди на осмо място в общото класиране. Подиума допълниха Яна Тумбева (Блейд) и Живка Узунова (Амер Спортс), завършили съответна 10-а и 11-а.

Организатори на Държавното първенство са БФски и Юлен АД. Участие в първата дисциплина от държавния шампионат взеха 60 състезатели от 10 нации. Заради отличните условия и гостоприемство на Банско, от стартиралите на младежкото световно първенство по сноуборд останаха да участват 25 състезатели от 9 нации. От полския тим дори си направиха от сега резервация за тренировъчен лагер в Банско за следващия сезон. Всички резултати може да видите на www.bfski.com. Утре първенството продължава с паралелен слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори