С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Председателят на БОК поздрави БФСки за успехите в Банско

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова изпрати днес поздравителен адрес до Българската федерация по ски (БФСки).

На световното младежко първенство по сноуборд, завършило преди дни в Банско, Тервел Замфиров и Петър Гергьовски спечелиха титлите, Александър Кръшняк взе два сребърни медала. Петър Гергьовски и Кристиян Георгиев завършиха четвърти, съответно на PGS и PSL. В класирането по медали българите се наредиха на първо място.
„От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете огромната благодарност за миговете на гордост и национално самочувствие, които дарихте на милиони наши сънародници – се казва в писмото. - В момента притежаваме изключително силно и талантливо поколение. Сноубордистите спечелиха и трите наши отличия на Oлимпийския младежки европейски зимен фестивал преди два месеца в Италия. Тези значими успехи са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и медалисти своите идоли и своя пример за подражание.
Благодаря от сърце на всички състезатели, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по ски, която напоследък е пример за професионален подход, успешен мениджмънт и ефективност. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно световно ниво в белите дисциплини и точно за това отново ви поздравявам за начина, по който се развива българският ски-спорт в последните години. Впечатлени сме от професионализма, целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи. Отбелязваме и отличната организация на поредното голямо първенство у нас, което премина на най-високо ниво и отново ни донесе многобройни суперлативи като домакини.
Желая ви здраве, нови победи и медали, включително на олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 г.“

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори