С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Тервел Замфиров с първа титла от държавното по сноуборд при мъжете

Световният шампион за младежи в паралелния гигантски слалом от Банско 2023, Тервел Замфиров (СК Юлен) спечели днес и първа титла при мъжете от Държавното първенство. На писта №8 в Банско той надви на финала в паралелния слалом състезаващия се с грип и температура Радослав Янков (Амер Спортс), който вчера на същото трасе спечели 15-та си държавна титла.
В малкия финал днес шампионът на планетата при младежите в паралелния слалом от Банско 2023, Петър Гергьовски (Амер Спортс) се наложи над двукратния сребърен медалист от световното Александър Кръшняк (СК Юлен).
В надпреварата при жените, състезателките на Чехия доминираха и обраха отличията. На финала Адела Кецликова спечели срещу Софи Биегелова. С бронза се окичи Хана Отипкова.
В класацията за националния шампионат, златото взе Живка Узунова (Амер Спортс), която се нареди на пето място в общото класиране. Националната шампионка в паралелния гигантски слалом от вчера Йорданка Андонова (Амер Спортс) завърши втора от българките и шеста в генералното подреждане, а Савина Димитрова (СК Юлен) взе бронза от първенството на България, след като завърши осма в крайното класиране.

Сред награждаващите на призьорите бяха Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Георги Атанасов - треньор на националния отбор, Радослав Янков, Анатоли Замфиров - треньор, Виктор Гичев - рейс директор на състезанието и всички треньори от клубовете участвали на първенството. От чужбина се включиха състезатели от 7 държави, който караха и на младежкото световно. Организатори на първенството бяха Юлен АД и Българската федерация по ски. Всички резултати може да видите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори