С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков завърши сезона с победа в Банско

Камен Златков (Мотен) спечели слалома за мъже от програмата на Държавното първенство по ски алпийски дисциплини в Банско. Националът ни даде общо време от двата манша от 1:28.98 минути и дублира успеха си от събота, когато взе и титлата в гигантския слалом. В днешния ден Златков бе най-бърз и в двата манша. Втори на 2.90 сек завърши австралиецът Хю МакАдам, а трети на 3.35 секунди завърши Калин Златков (Юлен). Водещият ни алпиец Алберт Попов (Мотен) не взе участие в слалома, защото е в София в очакване приятелката му Деница да роди.

При жените, първа в слалома завърши швейцарката Анина Цюрбриген. Тя спечели с време от 1:40.11 минути. На второ място остана Юлия Златкова (Юлен), която завърши на 1.37 секунди от шампионката, но взима титлата, като най-бързо завършила от българките. Италианката Луиза Бертани (Витоша ски), която от 2022 г се състезава за България, допълни челната тройка на 5.04 секунди от победителката.

Призьорите от събота и неделя бяха наградени от Цеко Минев, член на Съвета на ФИС и президент на БФСки, Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Иван Каневчев - директор „Алпийски ски“ в БФСки, Виктор Гичев - рейс директор на състезанията, както и от треньори и гости от ФИС. С днешния слалом завърши държавното първенство по ски алпийски дисциплини за мъже и жени в Банско, което бе организирано от БФСки и Юлен АД. Пълните резултати може да намерите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Купа „Пампорово“ събра за 2 слалома талантите в ските до 16 г

Купа „Пампорово“ събра за два слалома младите ни таланти в ските до 14 и до 16 години.

БФСки проведе днес общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес общо събрание във връзка с изискване в програмата за финансиране на спортните клубове на Министерството на младежта и спорта.

генерални спонсори
партньори