С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Пешков и Димитрова спечелиха масовия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Даниел Пешков и Валентина Димитрова спечелиха масовия старт на 10 км (свободен стил) при мъжете и жените от втория ден на Купа „Рол ски“ в Сапарева баня. Надпреварата, организирана от БФСки и Община Сапарева баня, е първата международна у нас с ролкови ски и е част от календара на ФИС.

При мъжете, Пешков изпревари с 0,80 сек. победителя от първия ден Пейо Сигуенца (Испания). Трети на 1,10 сек. е Милош Милосавлевич (Сърбия). При жените, Валентина Димитрова завърши първа на 13,9 сек. пред Калина Недялкова, която спечели първия старт в Сапарева баня. Трета на 34,8 сек. е Елена Христева. Участие взеха състезатели от 5 държави.

Пълните резултати може да намерите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори