С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Калин Златков с две победи в слалом за ФИС в Банско

Националът Калин Златков (Юлен) спечели и двата слалома за Купа „Юлен“, които се проведоха днес в Bansko Winter Resort и бяха от календара на ФИС. В първия, софиянецът завърши с 0,90 сек. пред друг представител на националния ни тим, Константин Стоилов (Витоша ски), и на 1,38 сек. пред младежкия национал Атанас Петров (Ледени ангели). Във втория, Златков спечели вече с 1,86 сек. пред Стоилов. Трети на 2,69 сек. е младежкият национал Иван Главчев (Юлен). Участие в състезанията взеха и част от младежките ни национали по сноуборд. В първия слалом, световният шампион от Банско 23, Тервел Замфиров (Юлен), зае девето място, а във втория не завърши. Сребърният медалист от първенството в Банско, Александър Кръшняк (Юлен), се нареди два пъти на 10-то място. При жените, първа и в двата слалома е Лирика Дева (Косово). Елена Стоилова (Мотен) е с едно второ и едно трето място, а Лиляна Питова (Банско) е трета в първия слалом. Състезанията бяха организирани от домакините от „Юлен“, а участие взеха мъже и жени от 5 държави.

Фото Иван Обрейков

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори