С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 15 за Алберт и в първия слалом за 2024-та година

Най-добрият български състезател в алпийските ски, Алберт Попов, завърши на 15-о място в първия слалом за 2024 г. от Световната купа, който се проведе в Аделбоден (Швейцария).

Аби беше 13-и след първия манш с 57.85 секунди. Във втория, заради лошото трасе, той направи две грешки, но майсторски се измъкна и завърши с общо време от 1:53.99 минути на 15-а позиция. Победител днес е Мануел Фелер (Австрия) с 1:52.62 минути. В класирането за малката купа в слалома води Фелер с 245 т, а Алберт е 12-ти с 66. В световната ранглиста на слалом води Фелер с 538 т, а Попов е 14-ти с 206 т. Така и за следващия слалом за СК, който е във Ванген на 14 януари, Алберт ще е в групата за теглене на номерата от 8 до 15.

 

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори