С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Писта „Стената“ в Пампорово е готова за Световната купа

Писта „Стената“, на която ще се проведат двата старта за Световната купа по сноуборд за мъже и жени на Пампорово (20-21 януари), е готова на 100%. Това съобщи директорът на СК, Виктор Гичев, който подготвяше трасето съобразно всички изисквания на ФИС. Финалната зона на „Студенец“ също е завършена. Организатори на мащабното събитие са БФСки и "Пампорово" АД.

В четвъртък и петък на тренировъчната писта в Пампорово ще се проведат и официалните тренировки. Първа за стартовете в родопския курорт пристигна трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка. За чехкинята това ще са първи състезания за Световната купа по сноуборд този сезон. До сега тя караше само в скоростните дисциплини на алпийските ски за СК.

В родното си Чепеларе вече е и единственият българин носител на Световната купа на ФИС, Радослав Янков. Той се прибра сутринта от Бад Гащайн, където снощи зае осмо място в старта за СК в дисциплината паралелен слалом.

„На четвъртфинала в Бад Гащайн рискувах максимално, но допуснах грешка и не успях да продължа напред. Вече съм си в България и се вълнувам, че ще карам пред родна публика и то в първите стартове за Световната купа в Пампорово. Знам, че пистата е подготвена по перфектен начин и ще задоволи очакванията на всички. Надявам се на два много хубави старта, както за състезателите, така и за публиката. Призовавам всички, които имат възможност, да дойдат в събота и неделя в Пампорово и да подкрепят българските състезатели“, коментира при прибирането си от Австрия Радослав Янков.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори