С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Браво! Гергьовски втори, а Замфиров трети на Европейската купа в Пампорово

Отлично се представиха днес на първата Европейска купа за мъже и жени в Пампорово младите ни таланти в сноуборда. Петър Гергьовски завърши на второ място, а Тервел Замфиров е трети на паралелния слалом. Кристиан Георгиев е осми, а Александър Кръшняк завърши на 16-то място. В едва втория си старт от такъв ранг състезания световният шампион при младежите от 2023 г. в Банско, Петър Гергьовски, се пребори за място на финала с големия си приятел и също шампион на планетата при младите, Тервел Замфиров. Малшанс на финала срещу Микхайло Кхарук (Укр) попречи на Петър да триумфира като победител. Досега Гергьовски бе карал само веднъж на Европейска купа и то преди 2 години в Рогла, където завърши на 30-то място. В малкия финал Тервел кара безупречно и победи Оле-Микел Прантъл (Гер). И за Тервел това бе втори старт за ЕК след 42-то му място в Рогла през 2022 г. Силното българско представяне при мъжете се допълни от осмото място на Кристиан Георгиев и 16-то на Александър Кръшняк. При жените, Теодора Пенчева избухна с осмо място. За нея това е първо влизане в топ 8 за Европейската купа от Аделбоден 2008 г. За радост на всички в Пампорово, тя би на 1/8 финала лидерката в квалификациите Джесика Пикелкастнер (Ав). Първа при дамите е Елиса Фава (Ит), която спечели големия финал, а в малкия победата бе за Надя Хапатин (Укр). Утре в Пампорово ще се проведат и вторите стартове за ЕК в дисциплината паралелен слалом. Всички състезатели и треньори поздравиха организаторите от БФСки и „Пампорово“ АД за отлично подготвеното трасе и цялостната организация на състезанията.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори