С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо Янков с престижна награда от „Пресклуб България“

Най-добрият български сноубордист, Радослав Янков, получи днес престижната награда „Сребърен сокол“ от „Пресклуб България“. Призът е в знак на признание за проявени характер и мъжество по време на Световната купа в Пампорово през януари, където той зае трето и пето място.

"Добрите резултати, разбира се, че ми дават увереност. Смятам, че мога да продължа още няколко години да се състезавам и ще опитам да поддържам подобно високо ниво", коментира Янков, след като получи наградата.

"Благодаря за признанието и оценения труд. Световната купа в Пампорово наистина беше много емоционална. Благодаря и за оценката за моя треньор, тъй като един спортист не е сам, а има екип зад гърба си, който се бори заедно с него за постигането на резултатите. Казах, че съм щастлив човек, защото знам през какво преминах в последните години. Доста време имах проблеми с кръста, които не отминаваха. В нашия спорт това е най-уязвимото място и се наложи операция. Затова преоценявам всичко, което ми се случва в момента. Наистина съм щастлив човек. Когато стане родител, допълнително се осмисля живота на един човек", заяви Радослав Янков.

Утре Янков и неговият екип пътуват за Полша, където през уикенда има два старта за Световната купа в паралелния гигантски слалом.

"Добрите резултати, разбира се, че ми дават увереност. Смятам, че мога да продължа още няколко години да се състезавам и ще опитам да поддържам подобно високо ниво", коментира бъдещето си Янков.

 

 

 

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

генерални спонсори
партньори