С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радо Янков с ново класиране в топ 8 на Световната купа

Звездата ни в сноуборда Радослав Янков зае осмо място в паралелния гигантски слалом от световната купа по сноуборд в Криница-Здруй (Полша).
Носителят на голямата Световна купа от 2016 Янков преодоля квалификацията с 16-и резултати. На 1/8 финала той елиминира на сребърния медалист от олимпиадата в Пекин 2022 Сан хо Ли (Кор). В следващия кръг от елиминациите обаче Янков отстъпи на австриеца Андреас Промегер и остана осми в подреждането.
Именно Промегер спечели състезанието, след като в големия финал победи с шест стотни аванс пред италианеца Роланд Фишналер.
Трети остана друг италианец - Даниеле Багоца.
Радослав Янков влиза за шести път в топ 8 този сезон, като най-доброто му представяне бе на домашните стартове в Пампорово миналия месец, където записа трето и пето място.
В генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини Янков е 13-и с 244 точки. Лидер е Бенямин Карл от Австрия с 599 точки. Утре в полския курорт ще има още един паралелен гигантски слалом за Световната купа.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

генерални спонсори
партньори