С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Ден след като спечели първото място в паралелния гигантски слалом от държавното първенство по алпийски сноуборд в Банско, Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом. Световният шампион при младежите победи на финала и днес единствения българин носител на Световната купа на ФИС Радослав Янков (Амер Спортс). В малкия финал един до друг застанаха шампионите на планетата при младежите от Банско 2023 Петър Гергьовски (Амер Спортс) и Тервел Замфиров (Юлен). Бронзовия медал спечели Гергьовски.

При жените, първа е Аглика Георгиева. Тя победи в битката за златния медал Андреа Коцинова (Блейд). В малкия финал Йорданка Андонова (Амер Спортс) се наложи над Ниса Йозсой (Тур). Всички резултати може да намерите на www.bfski.bg. Призьорите от двата дни бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, рейс директор на стартовете, Кириакос Кириаку, технически делегат на ФИС, Георги Атанасов, треньор на националния отбор, Емануела Фратева, координатор „Сноуборд“ в БФСки. Организатори на състезанията бяха БФСки и домакините от „Юлен“ АД.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори