С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Подготовката на трасетата за Европейска купа Боровец 2014 върви като по вода

Днес се очаква да приключи заледяването на писта Петър Попангелов, която е почти готова, с изключение на първата част от трасето за гигантския слалом. В следващите дни ще се подготвят стартовите площадки, финалната зона, кулите за телевизионната продукция и ще се обезопаси цялото трасе. Организаторите се молят неблагоприятната прогноза за затопляне на времето да се промени или поне да се забави, за да може пистата да се заледи, преди термометрите да скочат.
Основната част от състезателите пристигат на 13ти февруари. В програмата 14ти февруари е тренировъчен ден, а на 15ти и 16ти ще се проведат състезанията, съответно в дисциплините гигантски слалом и слалом. До този момент заявка за участие са направили 15 нации - Австрия, България, Хърватска, Финландия, Франция, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Япония, Латвия, Норвегия, Словения, Швейцария и Швеция. Все още не всички състезатели са посочени поименно, но засега интерес буди отбора на Италия с топ състезателите: Matteo Marsaglia, Ricardo Tonetti, Cristian Deville, Giovanni Borsotti, Giordano Ronci, както и норвежецът Sebastian-Foss Solevaag.
Следете официалния сайт на БФСки www.bfski.bg, където ще намерите най-точната и актуална информация за Европейска купа Боровец 2014.

Ася Илиева, Направление Организация на състезания кам БФСки

Луиза Бертани с исторически резултат в Европейската купа

Италианката с български паспорт, Луиза Бертани зае днес впечатляващото девето място в гигантския слалом за Европейската купа в Цинал (Швейц).

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон.

Алберт Попов: Мястото ми е в топ 10 на Световната купа

Алберт Попов вярва, че може да влезе сред десетте най-добри слаломисти в света през предстоящия сезон

генерални спонсори
партньори