С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Щафетата Цинзов-Чучуганов 23-а на Олимпиадата

Българските ски бегачи, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов заеха 23-о място в днешния спринт на щафетите, от програмата на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Във втория полуфинал българите завършиха на 1,34 мин от победителите от Норвегия, които впоследствие спечелиха и финала. В общото класиране при щафетите най-добрите ни състезатели оставиха зад себе си отборите на Австралия, Китай, Корея, Литва и Турция.
"Мисля, че направихме добро представяне съобразно нашите възможности, коментира след състезанието Веско. - Дисциплината е тежка. Дори според мен е по-тежка от 50-ете километра, защото е много специфична и се получава доста сериозно натоварване".
Чучуганов каза, че му е било доста тежко, заради преумората.
"Благодаря на Веско, че кара силно и така победихме доста отбори, и се класирахме нормално за нашите възможности на спринт", заяви още Чучуганов. Той и Антония Григорова няма да участват в маратонските ски-бягания съответно на 50 км мъже и на 30 км жени. Така в събота на старт на 50 км кл. стил. при мъжете ще застане само Веселин Цинзов.

 

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори