С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Трето злато за Веселин Цинзов от държавното първенство

Трета поредна титла спечели Веселин Цинзов ("Александър логистик") от държовното първенство по ски бягане в Банско. Националът завърши първи и в преследването с прекъсване, свободен стил - 10 км на писта "Бъндерица". След него се наредиха Станимир Беломъжев ("Хемус") - на 43,6 сек и Йордан Чучуганов ("Александър логистикс") - 1:43,1 мин. При жените в преследването с прекъсване, свободен стил на 5 км първа е Стефания Попова ("Хемус") - 15:32,6 мин, пред Милена Тодорова (НСА) на 16,0 сек и Мария Здравкова (НСА) - на 43,2 сек. Трето злато спечели и Нанси Окоро ("Александър Логистик"). След титлите в спринта и в интервалния старт, класически стил, тя триумфира и в преследването с прекъсване. Участие в стартовете взеха състезатели от всички клубове в страната. Пълните резултати може да видите в www.bfski.com. Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Петко Минковски, председател на Консултативния съвет към БФСки.

Пламен Вълков, пресаташе на БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори