С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

СУ „Никола Велчев” с нови ученици в паралелка "Сноуборд"

На 22.8.2018г. в СУ „Никола Велчев”, град Самоков, се проведе приравнителен нормативен изпит за проверка на способностите на учениците, желаещи да се прехвърлят в „Сноуборд” паралелката на училището. Изпитът се проведе в двора на спортното училище и се състоеше от 30м. бягане висок старт, дълъг скок от място, троен скок от място, подскоци за бързина и издръжливост, 800м гладко бягане, а накрая завърши с тест за оценка на аритмичната моторика.
Симеон Чалъков, Михаил Миков, Борис Петров и Никола Василев, състезатели в местния Самоковски клуб „Бороборд”, талантливи и мотивирани момчета, родени през 2003 и 2004г., успяха да покрият изискваните нормативи и успешно бяха прехвърлени в новоразвиващите се Сноуборд класове.

През изминалата учебна година, за пръв път в историята на спортните училища в България, бе създадена паралелка „Сноуборд” за учениците от V до XII клас.
Ние, от БФСки, пожелаваме успех на момчетата, както и на хората, стоящи зад това прекрасно начинание – а именно, развитие на този така бързо нашумяващ и интересен спорт.
Успешна учебна година и предстоящ зимен сезон!

Направление "Сноуборд и Фристайл ски"

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори