С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Веско Цинзов с достоен финал на кариерата

Водещият български състезател в ски бягането, Веселин Цинзов сложи край на активната си състезателна кариера днес, с участието си в дисциплината 15 км, класически стил на Световното първенство в Зеефелд (Ав). Въпреки тежкото състезание, заради температурата от 15 градуса над нулата, Веско зае 40-о място от 93-а от 35 нации, които застанаха на старта. Българинът изостана само на 3:42,2 мин от победителя Мартин Сундби (Нор). Мартин Пенчев е 73-и, а 18-годишният Тодор Малчов, който премина успешно квалификацията и зае 85-о място. Въпреки топлото време васкмайсторът на нашите, Иван Бургов свърши перфектна работа, както и треньорът за световното Костадин Митков. За Цинзов това бе осмо поредно световно първенство, на което взима участие. Също така, той е стартирал и на три зимни олимпиади. Веско е многократен държавен и балкански шампион. Българският тим се прибира утре.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори