С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Талантите в сноуборда се подготвят в Литва

Осем деца от клубовете “Мотен”, “Амер Спортс”, “Бороборд”, “Спорт Екстрийм”, “ОТП" и “Юлен” водят своя първи подготвителен снежен лагер (7-14 декември), благодарение ММС и БФСки.
Треньорите отговорни за лагера са Васил Милчев (Амер Спортс), Георги Полежанов (Юлен) и Христо Ахтаподов (Бороборд) - това са именно трите треньора, подпомогнати от Федерацията по Ски и ММС в една добра инициатива - развитие на сноуборд спорта в България.
Децата са във възрастова група U13 и U15, като имат възможност да тренират двуразово в снежните закрити съоръжения и практикуват всички дисциплини - слалом, фрийстайл и елементи от бордъркрос-а. Младите надежди имат възможност да бъдат част от този лагер, благодарение на техните спортни постижения в ДСК през изминалия сезон, както и физическите тестове, които Направление “Сноуборд” организира всяка есен.
Пожелаваме на младите състезатели успешен и ползотворен сезон и никога да не спират да преследват мечтите си и да се вихрят по снежните върхове!
Това са талантливите имена в детския сноуборд, които се включиха в лагера:
Георги Караджинов (ОТП)
Яна Попова (Бороборд)
Иван Иванов (Мотен)
Кристиян Крумов (Бороборд)
Яница Иванова (Юлен)
Теодора Петкова (Мотен)
Йорданка Андонова (Амер Спортс)
Албена Шишманова (Спорт Екстрийм)

Направление "Сноуборд и Фристайл ски"

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори