С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Симеон Деянов откри сезона в ски бягането

Националът по ски бягане, Симеон Деянов откри сезон 2020-2021 с участието в състезания на ФИС 20-21.11.2020г. в Бруксваларна (Швеция). Поради продължаващата пандемия Covid-19 и желанието за безопасна среда, организаторите на ФИС състезанието в Швеция въведоха квота за участие до 75 мъже и 50 жени. За наша радост в тази квота попадна и Симеон Деянов, състезателят по ски бягане на СК „Узана 2007“, който живее и тренира в Оре, Швеция. Днес той стартира на 15 км класически стил и се класира на 46-то място с време 45:50,2. На 21 ноември ще се проведе състезанието спринт 1.4 км. в класически стил. На 22-и ноември Деянов ще стартира на 15 км, св. стил. Ако отпаднат ограниченията за пътуване до Италия, по програма, следващата седмица Деянов трябва да се присъедини към юношеския ни национален отбор, които от 1 ноември е на ранна снежна подготовка в Ливиньо (Ит).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Отиде си един от най-големите ни спортисти

На 80-годишна възраст, снощи почина една от най-крупните фигури на спортна България, Александър Шаламанов.

Талантите ни в ски скока със стартове в Руполдинг

Младите български таланти в ски скока участваха във финалите на лятната верига за момичета и момчета в Руполдинг (Гер).

БФСки и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация по ски и член на Съвета на ФИС Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов.

генерални спонсори
партньори