С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Симеон Деянов откри сезона в ски бягането

Националът по ски бягане, Симеон Деянов откри сезон 2020-2021 с участието в състезания на ФИС 20-21.11.2020г. в Бруксваларна (Швеция). Поради продължаващата пандемия Covid-19 и желанието за безопасна среда, организаторите на ФИС състезанието в Швеция въведоха квота за участие до 75 мъже и 50 жени. За наша радост в тази квота попадна и Симеон Деянов, състезателят по ски бягане на СК „Узана 2007“, който живее и тренира в Оре, Швеция. Днес той стартира на 15 км класически стил и се класира на 46-то място с време 45:50,2. На 21 ноември ще се проведе състезанието спринт 1.4 км. в класически стил. На 22-и ноември Деянов ще стартира на 15 км, св. стил. Ако отпаднат ограниченията за пътуване до Италия, по програма, следващата седмица Деянов трябва да се присъедини към юношеския ни национален отбор, които от 1 ноември е на ранна снежна подготовка в Ливиньо (Ит).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори