С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Силен старт за Алберт Попов в Европейската купа

Водещият ни алпиец, Алберт Попов стартира силно участието си в Европейската купа. В днешния слалом, във Вал ди Фаса (Ит), националът ни зае 11-о място от 120 участници. В първия манш Попов бе 14-и, но с по-силен втори той финишира на 11-о място в крайното класиране, с 1:53,27 мин. Първи с 1:51,29 мин е звездата на Франция и Световната купа в слалома Клеман Ноел. Втори с 1:51,90 мин е Стефано Грос (Ит), а трети с 1:52,12 мин е асът на швейцарците, Лука Ерни. Камен Златков започна добре първия манш, но малко след средата пропусна врата и не завърши. Утре, отново във Вал ди Фаса е вторият слалом за ЕК. Както и днес, участие ще вземат всички актуални звезди от Световната и Европейската купа. За 11-ото си място Алберт Попов взима 24 т за Европейската купа. Силното му представяне е и подарък за рождения ден на неговия треньор, Ивайло Борисов.

 

На снимката: Алберт Попов след финала на слалома

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори