С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Уникален Алберт Попов подобри днес българския рекорд в гигантския слалом на зимни олимпийски игри

Водещият ни алпиец, Алберт Попов зае 17-о място в гигантския слалом на игрите в Пекин и така записа най-добро олимпийско класиране в кариерата си. Резултатът му е и най-добър за България в дисциплината на олимпийски игри. Досега най-напред бе Петър Попангелов с 21-ото място на зимните игри в Сараево 1984 г.

Заради силния снеговалеж в района на пистата в Янцин, вторият манш бе забавен със 75 минути. Това не повлия на Аби и той кара перфектно по трудното трасе. Резултатът му само във втория манш е седми от всички стартирали. Шампион стана лидерът за Световната купа Марко Одермат (Швейц).
Алберт бе подкрепен в Янцин от немалка българска група, начело с генералния секретар на БОК Белчо Горанов. В сряда е коронната дисциплина на Попов - слалома. В нея ще стартира и вторият ни алпиец на олимпиадата Камен Златков.
"Това ми беше целта, да направя по-силен втори манш. Друго е да караш по собствена линия, по тoзи, която си разгледал трасето. По принцип това ми е карането, но, когато си с по-заден номер, каkто в първия манш е трудно да се покаже. Не си толкова в контрол на нещата", заяви Алберт след състезанието.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Луиза Бертани с исторически резултат в Европейската купа

Италианката с български паспорт, Луиза Бертани зае днес впечатляващото девето място в гигантския слалом за Европейската купа в Цинал (Швейц).

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон.

Алберт Попов: Мястото ми е в топ 10 на Световната купа

Алберт Попов вярва, че може да влезе сред десетте най-добри слаломисти в света през предстоящия сезон

генерални спонсори
партньори