С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Много доволни и щастливи сме от резултатите на Oлимпиадата в Пекин

Алберт Попов и вторият ни по сила алпиец Камен Златков кацнаха преди малко на летище София. Двамата, както и техните треньори бяха посрещнати от вицепрезидента на БФСки Георги Бобев, много роднини, приятели и медии. Попов зае девето място в слалома и 17-о в гигантския слалом, което е с 4 места по-добро от най-доброто ни в дисциплината на олимпийски игри. Златков пък бе 20-и след първия манш на слалома, но малко късмет не му стигна да завърши успешно състезанието.
„Много сме доволни и щастливи, като преспахме, оценяваме резултата. Имаше и малко яд, въпреки всичко целият екип сме много доволни. Радвам се, че показвам една стабилност и си позволявам да атакувам така, както искам. Има го и съм си казал, че някъде ще го върна. Последните стартове от Световната купа също го имаше. Радвам се, че съм здрав и в добра форма и ще се надявам на по-високи класирания. Пистата беше доста специфична, равна, накрая имаше доста стръмно. Най-трудното на тази олимпиада беше теренът, видяхме, че и Шифрин не успя да се справи с материала. Затова отидохме и по-рано, с Камен пристигнахме по-рано, показахме добри спускания“, бяха първите думи на Попов.
„Оттук-насетне, продължаваме със Световната купа – два слалома в Гармиш, вечерен слалом във Флахау и след това финалите. Гледат ни като конкурентноспособни, те все са свикнали да са на върха. Когато дойдат малки отбори, разбира се, го виждат, осъзнават, че нашите постижения понякога са по-големи и от техните. Имаме по-малки състави, школите на големите нации имат хиляди деца, излизат пет, които са страхотни таланти и други десет, които чакат тяхното време да дойде. С Камен сме минали дълъг път, мисля, че ни трябва още малко увереност и като цяло ще стане“, завърши Попов.
Камен Златков също смята, че са близо елита, но ги чака още много работа.
„Това е един много тежък спорт, определено когато сме двама, можем да си помагаме доста. Това, че прави по-силни резултати от мен, ми дава увереност да го преследвам, когато карам. Въпреки че сме по-малка нация, това е позитив и ни улеснява. За нас двамата ни трябва време и още много работа, за да сме сред най-добрите. Не разполагаме с това, с което разполагат алпийските нации, но показваме, че можем да се борим с най-добрите. Не съм напълно доволен, не успях да запиша едно добро класиране“, каза Златков относно карането си в слалома.
Той бе категоричен, че не съжалява, че не е участвал в гигантския слалом. „Доволен съм, че се намирам в добра форма, смятам, че в следващите състезания мога да покажа по-добри резултати. Не, доволен съм, че взех това решение да не участвам в гигантския слалом. Имаше дебат в отбора ми, правил съм го преди – не мисля, че един старт повече ще ми донесе повече увереност. Това се видя в слалома, за гигантския не се чувствам толкова уверен да отделя няколко дни на тренировки там. Трябваше да нагодя ските, не мисля, че щях да покажа нещо добро, исках да покажа максимално добро представяне в слалома“, завърши Златков. Той също ще участва на слаломите за Световната купа в Гармиш-Партенкирхен и във Флахау.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори