С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

59 състезатели от 8 клуба стартираха на Държавното първенство по ски бягане в Боровец

Боровец бе домакин на Държавното първенство по ски бягане за мъже и жени и юноши и девойки над 18 г (14-17 февруари). Участие взеха 59 състезатели от 8 клуба. Организатори на първенството са Българската федерация по ски и Бороспорт АД.

Първа в интервалния старт, класически стил (10 км) при жените е Калина Недялкова (Александър Логистик) с 41:00,5 мин. Тя изпревари с 2:52,5 мин съотборничката си Андреа Дяксова. Трета на 6:18,1 мин е Христина Козарева (Узана 2007).

При мъжете победител в същата дисциплина, но на 15 км е Тодор Малчов (Банско) с 49:10,4 мин. Той изпревари втория Даниел Пешков (Банско) с 57,8 сек. Трети е Александър Огнянов (Александър Логистик) на 3:00,0 мин.

Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Георги Кочов, изпълнителен директор на Бороспорт АД.

Пълните резултати от всички дисциплини от държавното първенство проведено на Боровец може да намерите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Владимир Зографски отново е в топ 30 за Световната купа

Пореден старт със спечелена точка за Световната купа по ски скок направи днес Владимир Зографски.

Луиза Бертани с исторически резултат в Европейската купа

Италианката с български паспорт, Луиза Бертани зае днес впечатляващото девето място в гигантския слалом за Европейската купа в Цинал (Швейц).

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон.

генерални спонсори
партньори