С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков спечели титлите от държавното първенство по сноуборд в Боровец

Най-добрият български сноубордист, Радослав Янков (Амер Спортс) спечели златните медали в паралелния и паралелния гигантски слалом на държавното първенство (мъже, жени, юноши и девойки до 19 г) в Боровец. Организатор на стартовете са БФСки и Бороспорт АД.

В паралелния гигантски слалом, Янков победи на финала Юнхо Ма (Корея). Среброто в българския шампионат е за Тервел Замфиров (Юлен), който преди дни завърши трети на световното първенство за младежи. Бронзът е за неговия съотборник Александър Кръшняк.

В паралелния слалом Янков, победи на финала Тервел Замфиров. Малкият финал бе спечелен от Кристиян Георгиев (Юлен). Участие в стартовете при мъжете взеха 27 сноубордисти от 5 държави.

При жените в паралелния гигантски слалом ,]Теодора Панчева (Амер Спортс) победи на финала Йорданка Андонова (Амер Спортс). В малкия финал победата бе за Андреа Коцинова (Блейд).

В паралелния слалом, 15-годишната Коцинова спечели златото, като финишира в големия финал пред Теодора Пенчева. За талантливата Коцинова това е първа титла при жените. В малкия финал Живка Узунова (Амер Спортс) победи Йорданка Андонова (Амер Спортс).

Пълните резултати са на www.bfski.com. Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФски, Георги Коцов, изпълнителен директор на Бороспорт, Георги Атанасов, старши треньор, Виктор Гичев, директор на състезанието, Виктор Жеков (Блейд) и др.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори