С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Мястото ми е в топ 10 на Световната купа

Водещият български алпиец, Алберт Попов вярва, че може да влезе сред десетте най-добри слаломисти в света през предстоящия сезон.
Попов, който се класира на девето място в коронната си дисциплина на Олимпиадата в Пекин през февруари, се надява да продължи да прогресира и през новата кампания, след като през 2021/2022 завърши 21-и в крайното класиране за Световната купа в слалома. На финалите в Куршавел Алберт зае четвърто място в слалома.
"Целта е надграждане с всеки старт, с всеки сезон. Смятам, че място в топ 10 на световната ранглиста е напълно постижимо за мен. Да, конкуренцията е огромна, но в момента разликата е малка, всички сме близко. С един-два добри резултата е напълно възможно да направя още една крачка напред. Концентриран съм основно върху слалома. Може да направя и 2-3 старта в гигантския слалом, но това ще бъде според преценката на треньора", заяви Попов.
"Доста добре се подготвихме. Всичко засега върви нормално. Използвам нов модел ски и остава още малко работа върху настройките, но с още няколко тренировки вярвам, че ще се справим. За слаломистите най-трудните месеци са януари и февруари, защото имаме много стартове. Към края на февруари във Франция е и Световното първенство. Надявам се да успея да поддържам много добра форма през целия период и след страхотния минал сезон да направя нова стъпка напред", допълни той.
Аби открива сезона с първия слалом за Световната купа във Вал Д'Изер (Франция) на 11 декември.
"Познавам пистата във Вал Д'Изер. Мотивиран съм, надявам се да съм здрав и да зарадвам България. След 3-4 дни потегляме да потърсим място, където да направим още един подготвителен лагер върху сняг. За съжаление навсякъде е топло и в курортите навсякъде имат проблеми със снега, но вярвам, че ще намерим подходящо място и ще се подготвим оптимално още за първото състезание", каза още Попов.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БОК награди медалистите от Европейския младежки олимпийски фестивал и техните треньори

Българският олимпийски комитет награди медалистите от Зимния европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули, Венеция Джулия 2023.

Милуш Панчев със силно представяне за купа „Тополино“

Успешно се представи днес Милуш Панчев в гигантския слалом за купа „Тополино“, което е неофициално световно първенство по ски за деца до 16 г. При момчетата до 14 г Панчев, който е състезател на СК „Юлен“ зае престижното шесто място на 1,49 сек от победителя Елиас Мунд (Гер).

Трети медал за България на олимпийския фестивал в Италия

Младите български сноубордисти спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал.

генерални спонсори
партньори