С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Луиза Бертани с исторически резултат в Европейската купа

Италианката с български паспорт, Луиза Бертани зае днес впечатляващото девето място в гигантския слалом за Европейската купа в Цинал (Швейц). Тя финишира с общо време от двата манша от 2:23,05 мин. Първа е Джесика Хилцингер (Гер) с 2:21,09 мин. За Бертани това е най-доброто класиране, откакто взе българско поданство през пролетта на тази година. Вчера тя зае 23-о място в първия гигантски слалом в Цинал. В Майерхофен (Ав) на 28 ноември т.г. тя бе 26-а в гигантския слалом за ЕК. До днес българка не бе влизала в топ 10 на старт от Европейската купа.

В генералното класиране за Европейската купа в дисциплината гигантски слалом води Дориан Ескан (Фр) с 205 г, а Бертани е 18-а с 42 т. Идната събота тя ще дебютира за България и в Световната купа. 26-годишната алпийка ще кара на гигантския слалом в Сестриере (Ит).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БОК награди медалистите от Европейския младежки олимпийски фестивал и техните треньори

Българският олимпийски комитет награди медалистите от Зимния европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули, Венеция Джулия 2023.

Милуш Панчев със силно представяне за купа „Тополино“

Успешно се представи днес Милуш Панчев в гигантския слалом за купа „Тополино“, което е неофициално световно първенство по ски за деца до 16 г. При момчетата до 14 г Панчев, който е състезател на СК „Юлен“ зае престижното шесто място на 1,49 сек от победителя Елиас Мунд (Гер).

Трети медал за България на олимпийския фестивал в Италия

Младите български сноубордисти спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал.

генерални спонсори
партньори