С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Седмо място за Алберт Попов в слалома за Европейската купа в Италия, Камен Златков е 22-и

Силно се представиха днес водещите ни алпийци в слалома за Европейската купа във Вал ди Фаса (Ит). Алберт Попов се класира седми, а Камен Златков е 22-и.
Алберт финишира с общо време от 1:51.97 минута, като в първия манш бе 18-и. Това е четвъртото влизане на Попов в топ 8 в стартовете за Европейската купа. Преди година в същия курорт той се нареди шести в същата дисциплина слалом. Рекордното му класиране в този ранг състезания е третата позиция на слалома Обереген (Италия) също през миналия декември.
Вторият ни по сила алпиец Камен Златков завърши 22-и с общо време от 1:53.22 минута. Той беше 27-и след първия манш с 58.09 секунди, но с по-добър втори за 55.13 секунди успя да се изкачи с четири позиции.
Третият българин в състезанието - Калин Златков, стартира със 102-и номер и остана 73-и в първия манш с време 1:02.39 мин. Той не се класира за втория, в който караха само първите 60.
Победител днес стана представителят на домакините Алекс Винацер с 1:50.82 минута (56.29 секунди в първия манш и 54.53 секунди във втория манш), пред Марк Роша (Швейцария) с 1:51.21 минута (56.88 и 54.33) и Стивън Амиез (Франция) с 1:51.47 минута, който водеше след първото спускане с 55.41 секунди.
В генералното класиране в слалома за сезона в Европейската купа води Амиез със 160 т, следван от Зимон Рюланд (Австрия) със 125 и Винацер със 100. Попов е 13-и с 36 пункта, а Камен Златков е 33-и с 9. На 22-и декември Алберн и Камен ще карат в слалома на осветление за Световната купа в Мадона ди Кампилио (Ит).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори