С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Андреа Коцинова е пета на бордъркрос на Олимпийския фестивал в Италия

След сребърния медал в отборния гигантски слалом на сноуборд, днес Андреа Коцинова отвоюва пето място в бордъркроса от Олимпийския младежки европейски фестивал в Италия. 16-годишната Коцинова влезе с пето време в директните елиминации, а Яна Тумбева с 11-о. Коцинова спечели своята четвъртфинална серия, но Тумбева с трето място отпадна. На полуфиналите Коцинова завърши четвърта, това й отреди място в малкия финал, където безапелационно бе най-бърза и си осигури петото място в крайното класиране. Шампионка стана французойката Фелисие Лайхт.

Андреа Коцинова е представителка на клуб „Блейд“, където в последните 7 години тренира при Виктор Жеков, баща на световната звезда в този спорт Александра Жекова. На младежките олимпийски фестивали на БОК в Осогово, Коцинова има спечелени два златни, два сребърни и един бронзов медала.
При момчетата в бордъркроса, Иван Иванов даде 10-о време в квалификациите и влезе директно на ¼-финал, докато Мартин Костов бе 14-и и премина успешно през осминафиналите, но след това отпадна в битката за влизане в Топ 8. Иванов също не можа да се класира за полуфиналите. Титлата грабна Ахил Лельо от Франция.

В алпийските ски, Бояна Радева се нареди 34-та на слалом. Внучката на Боян Радев бе 41-ва в първия манш. Другата ни представителка, Елена Стоилова не завърши първото спускане. В същата дисциплина при момчетата, Борислав Хаджистоянов бе 19-и, а Атанас Петров 44-ти след първия манш, но и двамата не завършиха във втория. На гигантски слалом Радева не стартира, а Елена Стоилова завърши 45, след като бе 53-а в първия манш. Титлата грабна Лудовика Риги от Италия.

В квалификациите на сноуборд слоупстайл, Кристиян Крумов се нареди на 16-о място с най-добра оценка 35.5, а само най-добрите 10 се класираха за финалите утре.

В ски-бягането на 5 км свободен стил, Ивайла Василева се класира 60-а, на 4.41 мин. от шампионката Марго Тирло от Франция. В квалификациите на спринт класически стил Дани Чолаков се нареди 46-и, а Даниела Йорданова - 56-а и така двамата не намериха място сред четвъртфиналистите.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори