С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Журналистите избраха за трети път Георги Атанасов за треньор №1 на месеца

Спортните журналисти избраха Георги Атанасов-Джоко за треньор №1 на България за месец януари 2023. Треньорът на аса ни в сноуборда Радослав Янков изпревари за първото място Камило Плачи (волейбол, мъже Хебър) и Ален Шмит (джудо - национален отбор). Анкетата по традиция се организира от пресклуб "България". През януари, под ръководството на Атанасов, най-добрият ни сноубордист достигна до малкия финал в паралелния слалом от Световната купа в Банско.

По време на награждаването днес, Георги Атанасов благодари за традиционния „Златен трикольор“, с който беше отличен за трети път. Другите две бижута му бяха връчени през януари и март 2016 г., когато Радо Янков имаше победа, второ място в стартовете за Световната купа и стана носител на трофея в генералното класиране на паралелните дисциплини. През 2017 г. сноубордистът се пребори за малкия световен глобус на FIS и завърши на второ място в генералното класиране за сезона.
"Целта пред Радослав Янков е влизане в първата осмица на Световното първенство по сноуборд в Грузия между 19 февруари и 5 март", заяви треньорът на българския състезател Георги Атанасов пред журналистите.
"Радо е здрав, чувства се добре. Надявам се, че вървим в правилната посока. Раждането на неговата дъщеря му даде още по-голям стимул. Надявам се да има по-добри резултати и да влезе в топ 8", заяви Атанасов на пресконференция.
На предстоящия световен шампион в Грузия ще участват Радослав Янков и Теодора Пенчева.
"За по-младите ще оставим повече време за подготовка за предстоящото Световно първенство за юноши в Банско през март. Все още не са готови за толкова голям форум при мъжете и жените. Трябва да натрупат повече опит и имат нужда от стартове на по-ниско ниво, за да натрупат нужното самочувствие", каза още Георги Атанасов.

Радослав Янков ще участва в стартовете в паралелните дисциплини на 19 и 21 февруари по време на Световното първенство в Бакуриани.
В сряда и четвъртък най-добрият български сноубордист спечели паралелния слалом на ФИС при мъжете за купа "Пампорово" в едноименния планински курорт.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори