С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски надви елита за нова победа за Гран при

Най-добрият ни ски скачач Владимир Зографски постигна втора поредна победа в старт от Гран при веригата. Тази вечер той триумфира на малката шанца в Шчирк (Полша) и то в конкуренцията на големи имена в спорта като Давид Кубацки, Камил Стох, Пьотр Жила, Мачей Кот, Грегор Дешвандер и Роберт Йохансон.
Асът ни събра 257.3 точки и продължава отличното си представяне за сезона, след като миналата неделя зае първо място в надпреварата на голямата шанца в Куршевел (Франция), а ден по-рано се нареди втори.
Зографски беше девети в класирането след първия опит, в който преодоля 97.5 метра за общо 112.9 точки. При втория си скок той беше перфектен, постигна 106.5 метра за още 144.4 точки, с което събра сбора от 257.3.
Втори и трети завършиха съответно представителите на домакините Александър Знишчол и Пьотр Жила с 253.5 и 252.9 точки.
Зографски спечели и квалификацията в Шчирк снощи, след като получи 138.8 точки след опит от 105.5 метра.
Така българинът излезе начело във временното класиране в Гран при веригата след третия кръг с 280 точки. Втори със 198 е швейцарецът Грегор Дешванден, пред Александър Знишчол със 136 точки.
Утре в Шчирк (Полша) предстои още едно състезание от Гран при веригата по летен ски скок.
фото FIS

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

генерални спонсори
партньори