С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Историческо! Владимир Зографски спечели веригата Гран при.

Най-добрият ни ски-скачач, Владимир Зографски, направи поредна поправка на историята на ските ни. Самоковецът спечели лятната верига Гран при, като стана първият българин, достигнал до първото място в крайното класиране. На финала в Клингентал, Зографски зае 11-то място с 257 т (131 и 133 м), а основният му съперник, Грегор Дешванден (Швейц), завърши седми с 264,8 т (133 и 135,5 м). Победител на голямата шанца днес е Мануел Фетнер (Ав) с 282,4 т (134,5 и 138,5 м). Така, в крайното класиране от 9 старта в лятната верига, Зографски събра 604 т, а Дешванден остана втори с 582 т. Трети с 315 е Рен Никайдо (Яп) с 315 т. Във финала участваха всички най-добри ски-скачачи в света.

В лятната верига Владимир спечели 3 победи, а 3 пъти завърши втори. Веднъж бе шести и веднъж 11-ти. Заради падане, Влади не завърши в първия старт в Хинценбах (Ав). Класиранията му за Гран при му осигуриха 24 500 швейцарски франка от наградния фонд.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира треньорски семинар по ски алпийски дисциплини

Българска федерация по ски, съвместно със Сдружение "Български професионални ски инструктори" организира спортно-методически семинар по актуални проблеми в алпийските дисциплини. Семинарът ще се проведе в Банско  на 27-28.12.2023г.

Зографски вече е 18-ти за Световната купа

Владимир Зографски вече заема 18-то място в генералното класиране за Световната купа по ски скок след първите 4 старта.

Влади Зографски е в топ 15 на Световната купа в Лилехамер

Силните изяви на Владимир Зографски в Световната купа по ски продължават.

генерални спонсори
партньори