С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Историческо! Владимир Зографски спечели веригата Гран при.

Най-добрият ни ски-скачач, Владимир Зографски, направи поредна поправка на историята на ските ни. Самоковецът спечели лятната верига Гран при, като стана първият българин, достигнал до първото място в крайното класиране. На финала в Клингентал, Зографски зае 11-то място с 257 т (131 и 133 м), а основният му съперник, Грегор Дешванден (Швейц), завърши седми с 264,8 т (133 и 135,5 м). Победител на голямата шанца днес е Мануел Фетнер (Ав) с 282,4 т (134,5 и 138,5 м). Така, в крайното класиране от 9 старта в лятната верига, Зографски събра 604 т, а Дешванден остана втори с 582 т. Трети с 315 е Рен Никайдо (Яп) с 315 т. Във финала участваха всички най-добри ски-скачачи в света.

В лятната верига Владимир спечели 3 победи, а 3 пъти завърши втори. Веднъж бе шести и веднъж 11-ти. Заради падане, Влади не завърши в първия старт в Хинценбах (Ав). Класиранията му за Гран при му осигуриха 24 500 швейцарски франка от наградния фонд.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори