С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Анина Цурбриген ще се състезава за България

Младата състезателка в алпийските ски Анина Цурбриген ще кара за България от този сезон, съобщи по време на пресконференцията Георги Бобев, заместник-председател на Българската федерация по ски.
20-годишната Цурбриген е родена в Швейцария, но майка й е българка. Тя е специалистка в техничните дисциплини, а през миналия април спечели слалома от Държавното първенство в Банско.
"Много се радвам, че ще се състезавам за националния отбор на България. Надявам се скоро да участвам в стартове от Световната купа и да покажа добри резултати", заяви във видеообръщения на добър български език Цурбриген.
Тя вече дебютира за България при жените на 23 ноември със 7-о и 15-о място в два слалома за ФИС в Пас Турн (Австрия).
"Българската федерация работи добре и има сериозен интерес от българи, живеещи в чужбина или родени там в български семейства, от състезатели от смесени бракове, да се картотекират и да карат за България. Говорим за страни от Европа, САЩ, Канада", коментира заместник-председателят на Българската федерация по ски Георги Бобев.
За България от 2022 г вече кара натурализираната италианка Луиза Бертани.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори