С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов е Спортист номер 4 на България за 2023 година

Най-добрият български скиор Алберт Попов получи приза за Спортист номер 4 на България за 2023 г. Това стана по време на церемонията, организирана от Асоциацията на спортните журналисти в България.

Попов получи 587 точки от гласувалите 107 от 43 медии.

"Благодаря на спортните журналисти за това, че с гласа си оцениха това, което съм направил през годината. Благодаря на Българската федерация по ски за подкрепата, а също така и на Министерството на спорта! Благодаря и на моя екип за усърдната работа и за това, че са винаги до мен и ми помагат! Винаги съм щастлив, когато нашият спорт и усилията ни са оценени. Няма значение на кое място съм в тази класация. Горд съм, че съм нареден до тези големи спортисти, които прославят България. Не съжелявам за нищо, годината беше уникална. Качих се на подиума на световната купа, а това беше моя мечта. Надявам се дори на още по-добри резултати през новата година," заяви след награждаването Алберт. Утре той лети за Швейцария, където в неделя ще участва в слалома за Световната купа в Аделбоден.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори