С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка идва за Световната купа в Пампорово

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от Световната купа в Пампорово (20-21 януари). Чехкинята спечели титлите в паралелния гигантски слалом от зимните игри в Пьонгчанг 2018 и Пекин 2022. В Корея тя триумфира и в супергигантския слалом в алпийските ски. Ледецка е 4-кратна носителка на голямата световна купа по сноуборд и 3-кратна на малката световна купа в паралелния гигантски слалом. В стартовете от СК има 21 победи и общо 35 подиума. За нея състезанията в Пампорово ще са първи в сноуборда за новия сезон. Досега тя стартираше само в световната купа по ски. През 2018-та година Ледецка спечели паралелния гигантски слалом за СК в Банско, а малко след това триумфира с титлите на ски и сноуборд на олимпиадата в Корея.

Другата голяма звезда при дамите в Пампорово ще е Рамона Терезия Хофмайстер (Германия), която е лидер в генералното класиране за Световна купа в момента и 3-кратна носителка на големия Кристален глобус.

При мъжете голямата звезда в Пампорово несъмнено е Радослав Янков, който е първият българин спечелил голямата Световна купа на ФИС (2016 г.). Той взе през 2017-та и малкия глобус в Паралелния гигантски слалом. В момента Янков е осми в класирането за световната купа в паралелния слалом.

Актуалният олимпийски шампион при мъжете от Пекин 2022, Бенямин Карл (Австрия), също ще стартира в Пампорово. Той води в момента в генералното подреждане за СК. Лидерът за малката купа в Паралелния слалом, Даниела Багоца (Италия), също е потвърдил участие в Пампорово. В родопския курорт ще кара и последният носител на голямата Световна купа, Роналд Фишналер (Италия). Заявки за участие са изпратили сноубордисти от 16 държави.

Пампорово приема за първи път стартове от най-високия ранг на ФИС. Организатори са БФСки и Пампорово АД. Двата старта са в дисциплината паралелен слалом и ще се проведат на писта "Стената", като се очаква за тях да дойдат в курорта гости от цял свят. В момента се извършват дейности по подготовката на финалната зона. Пистата се подготвя под вещото ръководство на директора на стартовете за Световната купа в Пампорово, Виктор Гичев.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори