С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Естер Ледецка с първи тренировки в Пампорово

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка направи първи тренировки в Пампорово. Чехкинята пристигна първа в родопския курорт от заявените 97 състезатели от 16 нации. Заедно с нея по тренировъчното трасе караха и асът ни Радослав Янков, словенската звезда Рок Маргуч, както и останалите български състезатели. Утре тренировките продължават в две сесии от 8 до 13:00 часа. Церемонията по откриването ще започне в 18:00 ч в зала „Родопи“ на хотел „Перелик“. Веднага след нея от 18:30 ч е и тегленето на жребия за топ състезателите. Пампорово приема за първи път стартове за Световната купа на ФИС. В събота и неделя ще се проведат два паралелни слалома при мъжете и жените. Квалификациите и в двата дни са от 9:00 ч, а финалите от 13:00 ч.

Междувременно екипите на БФСки и „Пампорово“ АД завършиха финалната зона на писта „Стената“, където ще се проведе Световната купа. Така всичко за първото домакинство на Пампорово на състезания от най-високия ранг на ФИС вече е готово.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори