С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Георги Атанасов е треньор №1 на България за месец януари

Националният треньор по сноуборд Георги Атанасов-Джоко получи днес приза на „Пресклуб България“ за треньор №1 на месец януари. Медиите в България оцениха високо работата на Атанасов, който изведе Радо Янков до трето и пето място на Световната купа в Пампорово (20-21 януари). „Винаги съм казвал, че работим не за награди, а за емоцията, която преживяваме. Беше наистина страхотно състезание и емоция. Надявам се да продължаваме да радваме хората“, добави Атанасов.

След отменени два старта от календара на Световната купа, Янков коментира, че все пак е успял да направи добри тренировки на сняг предвид условията. Атанасов разкри, че Виктор Гичев, който е рейс директор на ФИС за Световната купа по сноуборд, го е уверил от Полша, че засега има достатъчно сняг и домакините работят по осигуряването на състезанието. Възможно е последният старт за сезона в Германия да бъде отменен, но ако това се случи, Радослав Янков може да участва в състезание от по-нисък ранг в Швейцария. „Всеки се опитва да се нагажда спрямо новата програма. Това са нормални неща от професионалния спорт“, каза още Радослав Янков по повод промените в програмата на стартовете от Световната купа.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори