С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“. Участие в лагера в Банско взеха най-добре представилите се момчета и момичета от обучението в ски зоните Пампорово, Витоша, Банско, Боровец и Троян/Беклемето. По време на 4-дневният лагер учениците бяха обучавани от професионалните ски инструктори от „Юлен“. Отличните снежни условия в ски зона Банско спомогнаха за ползотворното преминаване на лагера. По време на престоя си учениците имаха среща с най-добрият ни алпиец Алберт Попов, който им подари свои картички с автограф и се снима с всички. Финалистите изгледаха на живо и награждаването на призьорите от националното и балканското първенство по ски в Банско и се снимаха на почетната стълбичка с призьорите. На финала всички участници получиха подаръци от домакините от „Юлен“ и А1.

„Научи се да караш ски“ е най-социално ориентираната инициатива на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта и Регионалните управления по образование, с подкрепата на телекомуникационната компания А1. През 2024 г през програмата преминаха 2028 ученици от 1 до 4 клас. С тях общия брой на обучените деца в „Научи се да караш ски“ за 15 години вече премина 40 000.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Талантите ни в сноуборда са отбор на месец март

Младите ни звезди в сноуборда Тервел Замфиров, Кристиан Георгиев, Петър Гергьовски и Александър Кръшняк спечелиха 9 гласа от общо 25 на спортните редакции в анкетата на Пресклуб „България“ за март.

Българска федерация по ски отпразнува своя 100-годишен юбилей

Българската федерация по ски отпразнува подобаващо своя 100-годишен юбилей.

генерални спонсори
партньори